romanian wine art

Vinurile Salonului A&V


Arhiva


Vinul spumant - „şampania“


S-a deschis Salonul de Vinuri A&V

deschiderea A&V

La un an de la inaugurarea unui magazin exclusivist de vinuri şi delicatese culinare, situat în Aleea Alexandru, sector 1, Bucureşti, inimosul agronom şi om politic Victor Surdu a „recidivat“. Este vorba de inaugurarea „Salonului de vinuri A&V“, situat la parterul complexului „Carol Park Residence“, b-dul Mărăşeşti, nr. 2B, proiect realizat în colaborare cu somelierul Marian Timofti.

Inaugurarea noii locaţii a avut loc marţi, 8 septembrie, în prezenţa unor importante personalităţi culturale şi a numeroşi oameni politici dintre care amintim: Valeriu Tabără, Dacian Cioloş, Adrian Rădu - lescu, Sorin Oprescu (primarul general al capitalei), Ovidiu Gheorghe (Patronatul Naţional al Viei şi Vinului), Cristian Popescu – Piedone (primarul sectorului 4), Constantin Croitoru, Florian Popa - rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ – Bucureşti), Sergio Faleschini, Michael Rotenberg, Dan Mihăescu, Adrian Daminescu, Vasile Cepraga şi alţii.

Aşa cum declară chiar iniţiatorii proiectului, magazinul este organizat după un nou concept profesional, ce îmbină tradiţiile producătorilor şi ale somelierilor cu exigenţele moderne ale consumatorilor, dorindu- se a fi o veritabilă interfaţă producători-consumatori.

deschidere 2

Aici poţi întâlni într-un spaţiu generos, ce se întinde pe circa 180 mp, nu mai puţin de 1000 feluri de vinuri ale producătorilor români şi străini. Vinurile pot fi achiziţionate atât en-detail, cât şi en-gros. Preţurile de vânzare variază de la 8 lei/litru la vinurile vrac, până la 10.000 euro pentru un set de 6 sticle. În ciuda preţului modest al vinurilor vrac, acestea sunt de o calitate deosebită, meritând cu prisosinţă preţul. De altfel, calitatea produselor şi a servirii sunt elementele de la care nu se face nici o clipă rabat la „Salonul de vinuri A&V“.

Spaţiul este dotat cu o masă de degustare şi un wine-bar, elemente ce permit organizarea unor degustări, atât pentru iniţiaţi, cât şi pentru publicul larg.

Trebuie menţionat faptul că, faţă de alte magazine similare, iniţiatorii proiectului au acordat o atenţie deosebită păstrării şi depozitării vinurilor în condiţii optime de temperatură. Astfel, magazinul e prevăzut cu aer condiţionat, iar vinurile vrac sunt stocate în recipienţi de inox termostataţi de ultimă generaţie.

În cazul în care nu cunoaşteţi vinurile pe care doriţi să le comandaţi, un somelier cu experienţă, pe care îl regăsiţi în persoana lui Marian Timofti, vă poate orienta spre o alegere potrivită. Cei interesaţi pot solicita informaţii suplimentare la tel. 021/2315263, 021/3063795, mobil 0748084879, 0732905394 sau email office@artevino.ro.