romanian wine art

Vinurile Salonului A&V


Arhiva


Vinul spumant - „şampania“


degustare1 Primii soli din Franciacorta şi Salento

Aşa cum v-am obişnuit şi ne-am obişnuit, joi 25 februarie 2010, la Salonul de vinului A&V din Bucureşti am degustat în avanpremieră vinurile a doi producători italieni ale căror produse nu au intrat încă pe piaţa românească. Este vorba de vinurile producătorului Villa din Franciacorta şi Tundo din Salento.

mai multe

degustare2 Martori la fericitul mariaj dintre ciocolată şi vin

Asociere între vin şi ciocolată? Nu numai că este posibilă, dar este şi foarte plăcută. Este o operaţiune complexă, un joc de arome, o căutare inteligentă care ne duce dincolo de emoţiile naturale. Este o tentativă de a construi o armonie, un echilibru între senzaţii asemănătoare, complementare, diferite şi /sau contrarii.

mai multe
degustare3

Un nume roman pe meleaguri vrâncene: vinurile LIVIA

Este frig, zăpadă, altfel spus februarie. Ce poţi face pe o astfel de vreme ? Desigur mai nimic, sau poate doar o degustare ? Aşa au gândit şi „amicii vinului“ care s-au reunit ad-hoc joi, 4 februarie, la Salonul de vinului A&V din Bucureşti pentru a se întâlni cu gama de vinuri „Livia“, gamă recent lansată pe piaţă de firma Mera Com din Vrancea.

mai multe

degustare4

Bal vienez la Salonul de vinuri A&V

După ce ne-am delectat cu vinurile din gama „Livia“ produse la Crama Gârboiu, judeţul Vrancea, ne-am decis să sărim pârleazul şi să încercăm niscaiva vinuri austriece, că doar sunt partenerii noştri europeni! Aşa că am optat pentru vinurile produse în regiunea viticolă Burgenland.

mai multe